Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară și Servicii Socială și Primăria Municipiului Slatina implementează proiectul „Urban Acces - sprijinirea înființării de întreprinderi sociale în mediul urban in regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia”.
În cadrul proiectului, 131 de persoane vor fi formate în domeniul antreprenoriatului social și managementului întreprinderilor sociale, urmând ca aceștia să fie sprijiniți să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban. În cadrul proiectulului, un număr de 21 întreprinderi sociale din mediul urban vor fi sprijinite (100.000 Euro/întreprindere), urmând ca prin acestea să se creeze 136 de locuri de muncă.
Grupul țintă eligibil este reprezentat de tineri postinstitutionalizati, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârsta între 30-35 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive. Persoanele eligibile vor participa, în perioada octombrie–decembrie 2024 la programe online de formare profesionala in domeniul antreprenorialului social (40 ore, nivel perfecționare).
Informații detaliate cu privire la Metodologia de înscriere și selectare a grupului țintă sunt prezentate pe site-ul proiectului https://urban-acces.ro.
Pentru a vă înscrie în proiect, este necesar să utilizați formularul de înscriere https://forms.gle/ntqewxyhnVx9wWoh9 și veți primi asistență individualizată în 1-3 zile lucrătoare. În vederea respectării confidențialității datelor cu caracter personal, în urma completării formularului de mai sus, veți primi un cod unic de înregistrare care vă va fi comunicat prin email sau telefonic.
Consultare publică în cadrul proiectului „Plan Urbanistic General Municipiul Slatina, Județul Olt”
Vă mulţumim anticipat pentru efortul şi sprijinul acordat acestui demers.
Chestionar SIDU 2021-2027
În perioada actuală, Municipiul Slatina este în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021‐2027 a Municipiului Slatina.
Documentul strategic are rolul de a reflecta viziunea, obiectivele strategice și direcțiile sectoriale de dezvoltare ale municipiului, prin implicarea factorilor de decizie, a oamenilor de afaceri și populației din municipiu, pentru stabilirea unui consens în ceea ce privește viitorul municipiului Slatina, precum și pentru a stabili prioritățile și criteriile pentru absorbția de fonduri comunitare alocate pentru perioada de programare 2021-2027.
În vederea realizării unei strategii de dezvoltare durabilă care să reflecte nevoile și gradul de mulțumire al cetățenilor municipiului privind condițiile existente, precum și prioritățile de dezvoltare viitoare, vă rugăm să ne sprijiniți în identificarea acestora prin completarea următorului chestionar
Completând acest chestionar de 7-10 minute ne veți ajuta să colectam cele mai valoroase informații pentru redactarea Strategiei de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina.
Anunț important acordare ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie
Informații utile referitoare la măsurile de sprijin conform Legii nr. 226/2021 - consumatorul vulnerabil
Materialele informative referitoare la măsurile de mediu și climă cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, aferent Campaniei 2021, pot fi accesate pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
https://www.madr.ro/masuri-de-mediu-si-clima.html
Expropriere pentru lucrarea de utilitate publică de interes local „Realizare variantă ocolitoare prin modernizarea infrastructurii rutiere existente”
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor
Adresează invitația tuturor cetățenilor care nu dețin acte de identitate, sunt titulari ai actelor de identitate cu termenul de valabilitate expirat sau urmează să expire până la sfârșitul anului și tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani și nu sunt în posesia unui astfel de document să se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, din Strada Centura Basarabilor, numărul 8, județul Olt, pentru a fi puși în legalitate pe linie de evidență a persoanelor.
Șef serviciu,
Elena-Claudia Vîlceleanu
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are în implementare proiectul “A heritage friendly cross-border economy in România and Bulgaria - HERITAGE RO-BG”, finanțat prin Programul Interreg V-A România - Bulgaria. Parteneriatul proiectului este format din CCINA Constanța, care are calitate de leader de proiect, iar Camera de Comerț și Industrie Dobrich din Bulgaria este partener.
Proiectul își propune să promoveze un mediu de afaceri care să protejeze patrimoniul cultural și natural. Proiectul se concentrează pe patru sectoare economice, considerate cu cel mai mare risc în ceea ce privește valorificarea economică sustenabilă a patrimoniului: turism, urbanism-arhitectură-construcții, agricultură-silvicultură-pășunat și energii regenerabile.
Principalul rezultat al proiectului „Strategia de dezvoltare a unei economii care protejează resursele naturale și culturale în România și Bulgaria” se concentrează distinct pe patrimoniul cultural și pe cel natural. Lucrarea este disponibilă pe site-ul proiectului http://heritagerobg.eu/ro/rezultate/ sau pe site-ul CCINA Constanța la adresa https://www.ccina.ro/proiecte/in-derulare/heritage.