imagini din Slatina
Titlul proiectului:
„Sistem ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor”
Solicitant:
Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Slatina
Parteneri:
-
Programul:
Planul Național de Redresare și Reziliență
Axa și Domeniul Major de Intervenție:

Apelul de proiecte Pilonul IV – Coeziune economică, socială și teritorială

Componenta C10 – Fondul local

Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local)

Valoarea totală a proiectului:
6.297.363,98 lei
Valoarea finanțării nerambursabile:
6.297.363,98 lei, din care 6.297.363,98 lei valoare eligibilă nerambursabilă
Valoarea contribuției proprii:
-
Obiectivul proiectului:

Obiectul proiectului îl constituie extinderea funcționalităților și acoperirii sistemului integrat de management al mobilității la nivelul municipiului și zonei urbane funcționale și a subsistemelor componente.

Proiectul va avea următoarele componente majore care vor fi integrate cu sistemele dezvoltate sau în curs de implementare la nivelul municipiului Slatina:

  • Rețea de senzori pentru detectarea stării de ocupat sau de liber a locurilor de parcare pentru parcările monitorizate – această rețea va permite colectarea de date cu privire la starea reală a locurilor de parcare și transmiterea către punctele de concentrare.
  • Echipamente și infrastructura de comunicații locale care asigură conectarea senzorilor la punctele de concentrare - poate fi implementată și o soluție bazată pe comunicații mobile.
  • Puncte de concentrare care preiau datele de la senzorii instalați într-o anumită zonă și le prelucrează local pentru a fi transmise către sistemul integrat de management al locurilor de parcare la nivelul municipiului Slatina.
  • Sistem de afișare a informațiilor cu privire la caracteristicile dinamice ale locurilor gestionate (locuri libere/ocupate, regim tarifar, orar de funcționare, acces vehicule electrice etc.

Sistemul ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor va avea următoarele componente:

  1. Echipamente de afișare a informațiilor cu privire la caracteristicile dinamice ale locurilor gestionate (locuri libere/ocupate, regim tarifar, orar de funcționare, acces vehicule electrice etc.
  2. Componenta de concentrare care preiau datele de la senzorii instalați într-o anumită zonă și le prelucrează local pentru a fi transmise către sistemul integrat de management al locurilor de parcare
  3. Rețea de senzori de parcare pentru determinarea stării de liber/ocupat a locurilor de parcare.
  4. Rețea de parcometre și interfețe de integrare a acestora cu alte sisteme de plăți.
  5. Soluție de comunicații.
Activitățile proiectului:

Implementarea proiectului „Sistem ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor” cuprinde următoarele activități:

  1. Achiziția si desfășurarea serviciului de management de proiect (pe durata desfășurări proiectului)
  2. Achiziția și desfășurarea serviciilor de consultanță pentru realizarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică (pe durata desfășurării proiectului)
  3. Achiziția și desfășurarea Serviciului de informare și publicitate (pe durata desfășurării proiectului)
  4. Procedura de achiziție a serviciilor de Studiu de Fezabilitate pentru proiect („Sistem ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor.”) – 4 luni
  5. Realizarea Studiului de Fezabilitate pentru proiectul propus – 6 luni
  6. Procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru proiect – 4 luni
  7. Achiziția si derularea serviciilor de verificare tehnică a documentațiilor tehnico-economice (se derulează după achiziția Proiectului Tehnic)
  8. Elaborarea proiectului tehnic pentru proiectul propus – 6 luni
  9. Achiziția si derularea serviciilor de dirigenție de șantier (se derulez pe toata durata lucrării de furnizare)
  10. Execuția și implementarea sistemului ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor (instalarea rețelei de senzori si echipamente, efectuarea lucrărilor de instalare, montaj) – 12 luni
  11. Integrarea cu sistemele existente în cadrul platformei MaaS (inclusiv cu sistemul de management al parcărilor) – 4 luni (după finalizarea punctului 4).
Perioada de implementare:
16.02.2023 – 16.02.2026
Durata proiectului:
36 luni
Stadiu actual:
În implementare - Contract de finanțare nr. 19913/16.02.2023
Rezultate:

Indicatorii de proiect prin care se măsoară stadiul de îndeplinire a jaloanelor/țintelor sunt:

  • Sisteme de transport inteligente (ITS) - 1

Proiect finanțat de Uniunea Europeană - NextGenerationEU
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației -
finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

https://mfe.gov.ro/pnrr/ | https://www.facebook.com/PNRROficial

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

<< Inapoi
Skip to content