imagini din Slatina
Titlul proiectului:
„Extindere și echipare Școala Gimnazială Eugen Ionescu” cod SMIS 318326
Solicitant:
Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Slatina
Programul:
Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027
Axa și Domeniul Major de Intervenție:

Prioritate 6 - Educație modernă și incluzivă

Obiectiv Specific: OS D (II) Îmbunătățirea accesului la servicii favorabile incluziunii și de calitate în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online

Valoarea totală a proiectului:
Valoarea totală a contractului este de 11.268.870,71 lei
Valoarea finanțării nerambursabile:
10.994.976,47 lei, din care 6.731.620,05 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 4.263.356,42 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național
Valoarea contribuției proprii:

Valoare cofinanțare eligibilă beneficiar 224.390,24 lei

Valoarea totală neeligibilă a proiectului, inclusiv TVA neeligibil 49.504,00 lei

Obiectivul proiectului:

Obiectivul general este susținerea participării la procesul educațional de masă a copiilor din grupurile marginalizate și vulnerabile prin extinderea capacității școlii prin construirea unui corp nou de clădire școală cu 4 săli de clasă și realizarea de lucrări în vederea respectării normelor PSI în vigoare. Extinderea capacității existente prin construirea unui corp nou cu destinația de scoală cu un regim de înălțime P+1E are în vedere 4 săli de clasă (2 săli de clasă la parter și 2 săli de clasă la etaj), un laborator de fizică la etaj și cabinet medical și grupuri sanitare (elevi și profesori), precum și dotarea acestora. Prezentul proiect propune o serie de activități care vizează integrarea și încurajarea copiilor din grupurile vulnerabile, suport și sprijin pentru aceștia, precum încurajarea și crearea condițiilor necesare în vederea participării la procesul de învățământ. Investiția în structura educațională va avea un impact pozitiv semnificativ asupra formării și dezvoltării tinerei generații, impact care se va menține în mod durabil pe termen mediu și lung.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. OS1. Îmbunătățirea accesului la servicii educaționale favorabile incluziunii și de calitate în cadrul școlii gimnaziale "Eugen Ionescu" prin construirea unui corp de clădire cu destinația de scoală cu regim de înălțime P+1E.

2. OS2. Îmbunătățirea calității actului educațional și asigurarea accesibilității tuturor copiilor la procesul de învățământ prin creșterea capacitații școlii gimnaziale cu 4 săli de clasă noi, un laborator de fizică, un cabinet medical, însoțite de infrastructura sanitară necesară - ce vor fi dotate în conformitate cu standardele în vigoare.

3. OS3. Asigurarea de acțiuni/activități conexe la nivelul instituției de învățământ de tipul activităților școlare suplimentare (activități educaționale pentru copiii care necesită sprijin în efectuarea temelor, activități ce vizează îmbunătățirea abilitaților de scris- citit, dezvoltarea abilitaților de comunicare) precum și îmbunătățirea practicilor de predare prin cursuri de formare și îndrumare (coaching) pentru profesori.

Activitățile proiectului:

Activități previzionate

Activitate: Elaborarea și aprobarea documentației tehnico-economice

Activitate: Evaluare și aprobare proiect

Activitate: Organizarea procedurilor de achiziție aferente proiectului

Activitate: Managementul și gestionarea proiectului

Activitate: Realizarea investiției de bază

Activitate: Activități conexe

Activitate: Supravegherea lucrărilor de execuție

Durata proiectului:
Perioada de implementare a proiectului este de 31 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv între data de 24.10.2024- 23.05.2027.
Stadiu actual:
În implementare- Contract de finanțare nr. 174 din 24.10.2024.
Rezultate:

1. Îmbunătățirea sistemului educativ prin aplicarea de tehnici noi de învățare și implementarea de activități conexe, menite în special pentru elevii din categoriile vulnerabile care să contribuie la prevenirea și eliminarea fenomenelor de segregare școlară.

2. Creșterea capacității unității de învățământ prin construirea unui corp nou cu un regim de înălțime P+1E prin crearea a 4 săli de clasă, un laborator de fizică, un cabinet medical, grupuri sanitare și realizarea de lucrări în vederea respectării normelor PSI în vigoare.

<< Inapoi